Sra. Ester Burgos

Només podem veure a través dels altres
quan podem veure a través de nosaltres mateixos

La OSTEOPATIA, una teràpia únicament manual, complementària a la medicina convencional que té com a objectiu la prevenció de les lesions, i conservar i millorar la salut general. Amb la osteopatia volem reequilibrar el teu cos. El nostre és un enfoc global, treballem en el sistema mecànic (múscul esquelètic), nerviós i fluídic per proporcionar-te benestar.
Amb la osteopatia podem tractar des de nadons a ancians, passant per infants, joves i adults tot adaptant el tractament a la problemàtica de cada pacient. Tractem l’individu en el seu conjunt, tot oferint una atenció individual i personalitzada. El nostre objectiu és anar a buscar la causa del problema, no només tractar la simptomatologia.

Fisoterapeuta amb més de 10 anys d’experiència i osteòpata. Tracaments pediàtrics des del naixement fins l’edt adulta.

El nostre desig és donar una resposta a les pacients que pateixen dolors menstruals intensos, pacients que tenen seqüeles a nivell pelvià després del part (adherències, dolors o tibantor en la cicatriu de l’episiotomia,…), dones i noies amb dolor o disfunció durant les relacions sexuals, problemes d’infertilitat que no tenen causa orgànica,…

És conegut que durant l’embaràs apareixen dolors diversos degut al fort canvi general que pateix el cos, i que el tractament farmacològic està molt limitat en aquestes circumstàncies. Des de la osteopatia oferim la possibilitat de tractar tots aquests dolors d’una manera segura per la mare i pel fetus, i no només això, sinó que millorem l’entorn fetal per a fer possible el seu millor desenvolupament i treballem a nivell de la cavitat pelviana per tal de facilitar tot el procés del part.

I un cop ha nascut el nadó, podem seguir el tractament! Podem començar-lo el primer dia de vida. En aquesta especialitat la osteopatia busca solucionar els problemes actuals del nadó com poden ser còlics, alteracions respiratòries i del sistema digestiu, torticolis congènites, irritabilitat,… però també prevenir possibles alteracions que puguin aparèixer a la vida adulta. Durant el procés del part el nado està sotmès a compressions del crani, de les cervicals i del tòrax que poden provocar-li tensions i alteracions; i en el cas de les cesàries, el fet de no haver passat pel canal del part fa que el procés del naixement no sigui el natural, tot això pot tenir conseqüències un cop ha nascut.

T’oferim la possibilitat de tractar tots aquests problemes, el nostre objectiu és que tu estiguis bé i el teu fill neixi i creixi sa.

Després del part, i més en el cas que sigui el primer fill, els pares i mares es troben en una situació una mica complexa; de sobte es veuen a casa amb un recent nascut que es comunica d’una manera amb la que ells no estan gaire familiaritzats, sense gaires ajudes i amb gens d’experiència. Una de les situacions més crítiques és quan el nadó es posa a plorar de manera desconsolada i els pares comencen a fer tot un seguit de coses per intentar calmar al petit/a. El gronxen, miren si va net, intenten donar-li menjar, potser té calor o potser té fred,… moltes vegades sense gaires resultats.

Durant el procés de part el nadó esta sotmès a gran varietat de tensions. Ha de passar per un canal estret i per aconseguir-ho ha de fer una sèrie de maniobres que li permetin obrir-se pas i poder sortir. Aquestes maniobres (i més en el cas que la mare tingui tensions en el sòl pelvià o alguna articulació lumbo-pelviana bloquejada) poden ocasionar tensions a nivell del crani, de la columna i tòrax del recent nascut. Si aquestes tensions no desapareixen per si soles, el nadó tindrà dolors i pot haver-hi algun sistema que no acabi de funcionar bé del tot. Ens podem trobar gran varietat de simptomatologia: reflux gastroesofàgic, singlot, còlics, estrenyiment, otitis de repetició, mocs, irritabilitat, dificultat per a conciliar el son, deformitats del crani, torticolis, dificultat per a succionar,… En aquests casos el nadó plorarà pel seu malestar i els pares es trobaran mancats de recursos per a calmar-lo. La Osteopatia pot ser una solució t’oferim la possibilitat de provar-ho.

La osteopatia que apliquem als nadons busca alliberar les diferents tensions del petit, mitjançant un tractament molt suau i completament adaptat. Si el tractament es aplicat de manera precoç els resultats són ràpids, ja que les tensions són recents i el cos encara no ha creat adaptacions. En poques setmanes podrem observar resultats.

No dubteu en contactar amb nosaltres per a qualsevol aclariment; el nostre objectiu és que el vostre nadó creixi sa i feliç.

El part no és una experiència passiva ni per la mare ni pel nadó; el fetus haurà de treballar tot posant a prova les estructures formades durant l’embaràs. Durant el procés del part intervenen un conjunt de forces. Per un costat el fetus està sotmès a les forces de compressió i torsió efectuades per l’úter en cada contracció, i per altra banda hi ha la resistència al seu pas de totes les estructures de la pelvis de la mare. Aquestes forces actuen sobre el nadó i poden provocar-li tensions musculars, compressions cranials, petits bloqueigs vertebrals, que s’hauran de resoldre el mes aviat possible.

En els parts instrumentalitzats (fòrceps, espàtules, ventoses,…), a totes les forces abans comentades, s´ha d’afegir les compressions efectuades pels instruments, que multipliquen l’estrès que pateix el nadó. Tot i això, les forces a que esta sotmès el fetus durant el part són necessàries per a la correcte formació de totes les estructures i ell està preparat per a absorbir-les.

Una altra problemàtica comú en els nadons són les alteracions digestives, ja siguin còlics, estrenyiment, diarrees i/o reflux. En aquest cas hi intervenen una varietat de factors. El sistema digestiu del nadó es immadur, caldrà uns mesos perquè acabi aquesta maduració; per altre banda, els nervis que van al sistema digestiu surten (una part) de la base de crani, i compressions a aquest nivell provocades durant el procés del part, poden irritar tot el sistema. També afegir que un excés de tensió en el diafragma pot provocar disfunció de l’estomac.

Una persona adulta, quan té molèsties o dolors, els pot verbalitzar i explicar, però el nadó els expressarà en forma de plor desconsolat, agitació, irritabilitat, dificultat per a conciliar el son,…

La osteopatia pediàtrica pot ajudar a pal•liar i/o resoldre aquests problemes. En osteopatia treballem en el camp de la curació, però també en la prevenció. Eliminar les tensions acumulades durant l’embaràs i el part farà que la qualitat de vida del nadó i dels pares sigui millor; i el més important és que evitarà problemes posteriors. Cal tenir en compte que el tractament durant els primers mesos de vida serà de gran importància per a prevenir possibles desequilibris i disfuncions que puguin anar apareixent durant el creixement de l’infant.

Cada vegada són més els pares i mares que consulten a un osteòpata per a buscar solucions als problemes del seu fill, o per a verificar que no hi ha cap alteració. T’oferim aquesta possibilitat i ho fem amb un tracte personalitzat i proper. El nostre objectiu es que el vostre nadó creixi sa i feliç.