Més que musiquetes

Sra. Núria Calaf

“Molt més que jugar amb música”: Tallers de música per a famílies.

LA MÚSICA ÉS VIDA, és un element fonamental en el nostre dia a dia. A través d’ella ens comuniquem i compartim, expressem i canalitzem els nostres sentiments i emocions, potenciem la nostra imaginació i creativitat…

És per tot això que és important cultivar aquest llenguatge no verbal des de l’etapa prenatal i al llarg de tota la nostra vida.

 

LA MÚSICA EN L’ETAPA INFANTIL PRIMERENCA

Els primers anys de vida, ja des del naixement, són els moments de màxima capacitat per aprendre. L’aparell auditiu comença a funcionar en l’embaràs, entre la setmana 24 i la 30 de gestació. Se sap que parlar a l’infant al llarg d’aquesta, és beneficiós per al seu desenvolupament neuronal i per a l’aprenentatge de la comunicació verbal. Passa el mateix amb la música i el seu procés d’assimilació, per això pren tot el sentit afavorir experiències musicals ja des del ventre matern.

La música és un bé molt valuós: estimula els dos hemisferis cerebrals, tot propiciant connexions neuronals que marcaran el desenvolupament de l’infant al llarg de tota la seva vida, i incideix en una educació integral que actua a diferents nivells, tant físic, cognitiu, emocional com social.

 

QUÈ ÉS “MOLT + Q JUGAR AMB MÚSICA”

“Molt més que jugar amb música” és un projecte que enriqueix el vincle i  la comunicació familiar, i facilita el camí que potencia aquest gran tresor que tots ja tenim  des d’abans de néixer: el regal de la musicalitat, la capacitat d’expressar, crear, comunicar a través de la música.

Els nostres objectius són:

-Proporcionar un espai on connectar experiències auditives, motores, visuals, tàctils, emocionals i creatives.

-Captar, guiar i potenciar la capacitat d’atenció dels nens  i ajudar-los a canalitzar la seva energia.

-Aportar eines i recursos per continuar gaudint a casa.

-Donar a conèixer els beneficis de la música en edats primerenques.

 

QUI I COM?

Núria Calaf i Badal, professora Certificada en Educació Musical Primerenca i professional de la música amb més de vint anys d’experiència en el món docent, realitza la funció de facilitadora en les sessions tot basant-se en:

– La MLT (Music Learning Theory) d’Edwin Gordon, que aporta a les sessions la vessant més científica sobre l’aprenentatge musical.

– Aportacions del Mètode Dalcroze, amb l’experimentació i aprenentatge musical a partir del moviment del cos.

– Els mètodes Música Per Créixer, d’Eulàlia Abad i Tot Sona, de Dàmaris Gelabert, com a elements que connecten l’àmbit de l’educació emocional i musical amb altres experiències i aprenentatges.

Totes les sessions es duen a terme a través de cançons, danses, moviment, audició, relaxació, instruments, jocs, històries i altres elements d’experimentació sonora i estimulació multi sensorial, tot envoltat de molta imaginació i creativitat.

Cada activitat amagarà darrere seu un “per a què…” tot respectant l’etapa evolutiva de cada infant i l’energia que generi el grup en cada moment.

 

OFERTA D’ACTIVITATS adreçades a famílies amb infants de 0 a 36 mesos d’edat:

  • Sessions setmanals, quinzenals o mensuals.
  • Tallers  puntuals

Xerrada + taller (en dies diferents)