Les Teràpies Naturals són el conjunt de tècniques i metodologies orientades a ajudar a la persona a què pugui equilibrar, restaurar o harmonitzar la seva salut.

La persona és sempre la principal protagonista del seu procés de curació, i el que procuren aquestes tècniques és estimular el Vis Naturae Medicatrix, és a dir estimular la força curativa natural de l´organisme.

Es basa en tres idees fonamentals:

  • Les Teràpies Naturals tracten i es dirigeixen a les persones, mai a les malalties.
  • Les Teràpies Naturals proposen una visió global de l’individu en la qual tots els elements -físic, , emocional, químic, energètic – de la seva vida estan relacionats. Un moviment en qualssevol d’aquestes àrees té repercussió en els altres aspectes, tant per millorar la salut com per empitjorar-la.
  • La persona és la responsable última del seu estat de salut així com del seu procés de curació. El terapeuta ajuda a la persona perquè ella mateixa prengui les regnes de la seva vida.

Per fer la avaluació de l’estat de salut utilitzem la Kinesiologia Holísitica:

La kinesiologia holística és una eina de tractament i  diagnòstic no invasiu, que  funciona per un estímul, a través del qual, el cos dóna una informació.

Aquesta informació ve donada per un escurçament  d’una de les cadenes musculars, el que en l’àmbit de la kinesiologia es coneix amb AR (Arm Reflex).

Treballa en els 4 camps relacionats entre sí:

Energètic

Emocional

Químic

Estructural

Què vol dir això?

Doncs que a causa d’una descompensació emocional (per exemple) es pot donar una disfunció o descompensació energètica, emocional o estructural… qualsevol de les altres tres i viceversa.

Per tant, a través d’aquesta eina podem trobar moltes patologies o disfuncions i ajudar a sanar.

En el camp químic, per exemple, podem saber i buscar què li passa al nostre cos, el perquè d’alteracions i disfuncions, patologies, basant l’estudi, principalment, en les alteracions de la flora intestinal, la qual és, en la majoria de vegades, la causant de moltes patologies i inflamacions fisiològiques.

A nivell intestinal i de digestió podem trobar moltes patologies inflamatòries, podem trobar disbacteriosis intestinal, càndides, paràsits … els quals ens desequilibren la flora i ens produeixen tòxics intestinals. Aquesta toxèmia es veurà més tard agreujada per les intoleràncies alimentàries, les quals també acabaran produint toxèmia via sanguínia i limfàtica, alterant així l’homeòstasi del cos i donant com a resultat diferents patologies.

Els tractaments es basen en:

  • Fitoteràpia :Extractes naturals de plantes
  • Complements dietètics, oligoelements, vitamines, àcids grassos essencials .
  • Probiòtics i prebiòtics.
  • Correccions dietètiques: aliments intolerants, dietètica equilibrada.

Per Eva Lluch.
Dietista-Naturòpata i Kinesiòloga.

Subscriu-te al nostre butlletí.

Estaràs al dia dels nous articles.

Gràcies pel teu missatge. Ja s'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.

Continuar llegint

Contacta’ns per a qualsevol consulta.

Truca’ns al 973 311 894

o escriu-nos aquí

Estarem encantats d’ajudar-te.